Je kindje verloren tijdens de zwangerschap - Wanneer een coach, wat kan deze voor je doen en wat nu
Blogs

Je kindje verloren tijdens de zwangerschap | Wat nu?

Je kindje verloren tijdens de zwangerschap en de balans kwijt in je leven? Weet je niet meer wat je met je emoties aan moet en zit je jezelf in de weg? Een coach kan je helpen, maar waarom en wat nu?

Rouwproces na een zwangerschapsverlies

Het ene moment kocht je al kleertjes en hoopte je op mooie ervaringen met jouw kindje. Het andere moment verlies je jouw kindje tijdens de zwangerschap. Het zal je waarschijnlijk enorm overvallen, zelfs als je in bepaalde trajecten zat is het verlies van je kindje niet niks. Steeds vaker komt er aandacht voor het rouwproces waarin vrouwen belanden na een zwangerschapsverlies. Maar niet alleen vrouwen komen in dit rouwproces. Ook de toekomstige vader en eventuele andere gezinsleden krijgen te maken met een rouwproces.

Een zwangerschapsverlies, wat nu?

Je kindje verliezen tijdens de zwangerschap kan van alles bij je losmaken. Rouw, verdriet, boosheid, onzekerheid en/of schuld. Misschien heb je van al deze gevoelens niet zoveel last. Dat kan. Iedereen gaat op hun eigen manier om met verlies en dat is ok. Wat wel belangrijk is, is de communicatie tussen de jou en je partner en dat je de tijd neemt voor je rouw.

Rouwen om een kindje dat niet voldragen is?

Ja juist ook dan verdient zowel je kindje als jijzelf tijd om te rouwen. Merk je dat je vastloopt en de balans in je leven kwijt raakt? Dat je misschien wel te kampen hebt met schuldgevoelens? Dit zijn hele normale gevoelens na een zwangerschapsverlies. Wellicht heb je wel eens de opmerking gehad dat je al blij mag zijn zwanger te zijn geweest. Omdat dit niet voor iedereen weggelegd is. En ja, dat klopt. Maar dat betekent niet dat jij niet heel graag jouw kindje voldragen en levend in je armen had willen houden. Dat je herinneringen met hem of haar had willen opbouwen. Dat je jouw kindje had willen leren fietsen en knuffelen wanneer ze gevallen zijn.

Erkenning en stappenplan

Als coach zwangerschapsverlies hoor ik veel terug van vrouwen dat zij zich niet gehoord voelen in hun emoties. Het voelt alsof anderen de zwaarte niet zien en hun emoties wegpoetsen. Dit zal niet de bedoeling zijn van diegenen die deze uitspraken doen. Erkenning is een grote stap, onbezorgd en voluit kunnen praten over jouw kindje is een belangrijk punt in balans. Heling is een groot woord want hetzelfde wordt je nooit meer en daarom spreek ik liever over balans. Weten dat je mag genieten en lachen, dat dit niet ten koste gaat van het kindje dat je niet in je armen kunt nemen.

Het stappenplan dat ik als coach gebruik helpt bij de erkenning en het terugvinden van de balans in je leven. In een kort tijdsbestek ( 5 weken, 2 dagdelen of 1 complete dag) zul je werken aan het terugkrijgen van balans. We wisselen af tussen oefeningen en ontspanning, er is ruimte tijdens de coaching om jouw verhaal te doen en we geven samen plek aan jouw kindje(s) in jouw gezin.
Het verschil met een psycholoog of POH-GGZ is vooral mijn expertise op het gebied van zwangerschapsverlies. Daarnaast ben ik erg flexibel en bepaal jij hoe lang je over de coaching wil doen. Inmiddels hebben veel werkgevers inmiddels een potje voor persoonlijke ontwikkeling waarmee je de coaching zou kunnen betalen. Vraag naar de mogelijkheden bij je werkgever.

Een coach

Lief Gedragen heeft een besloten community op Facebook voor vrouwen die een zwangerschapsverlies hebben meegemaakt. Op deze manier bied Lief Gedragen op een laagdrempelige manier de mogelijkheid voor lotgenoten om met elkaar in contact te komen.

Omdat ik vind dat alle informatie na een zwangerschapsverlies makkelijk terug te vinden moet zijn ben ik bezig om de site uit te breiden met o.a. hulpverleners en bedrijven. Allemaal bedrijven en hulpverleners die meer voor je kunnen betekenen wanneer jij je kindje tijdens de zwangerschap bent verloren.

Meer weten of een afspraak maken voor coaching? Neem dan contact op met mij via onderstaand contactformulier.

Liefs,

Kimberly

BewarenBewaren

«

»