5 redenen coach zwangerschapsverlies in te schakelen
Blogs

5 redenen om een coach zwangerschapsverlies in te schakelen

De ondersteuning die een coach zwangerschapsverlies biedt is nog erg nieuw. Daardoor is nog niet echt helder wat een coach zwangerschapsverlies kan doen voor de moeders die hun kindje tijdens of net na de zwangerschap zijn verloren.

Daarom zet ik een vijftal redenen op een rij die een reden kunnen zijn om een coach zwangerschapsverlies in te schakelen.

Onbekend maakt onbemind

Het is een bekend spreekwoord die ook opgaat voor coaches. Inmiddels zijn er behoorlijk wat coaches te vinden. En allemaal hebben zij hun eigen expertises. Een goede ontwikkeling denk ik, zeker als jij je eerst verdiept in wat jouw wensen zijn en door het aanbod kunt kiezen uit een coach die goed bij jou past. Maar die ook goed bij jouw wensen en behoeftes past. Misschien heb je niet helemaal helder waarom je precies voor een coach zwangerschapsverlies zou kiezen. Heel logisch zelfs omdat het beroep nog zo nieuw is. En daarom zet ik een aantal redenen op een rij waarom je ervoor zou kunnen kiezen om voor een coach zwangerschapsverlies te gaan.

1.Je bent je kindje verloren tijdens of vlak na de zwangerschap

Juist een coach die ervoor geleerd heeft en weet wat je zou kunnen ervaren lijkt me heel belangrijk in deze periode van je leven. Sterker nog, ook veel later kun je er toch nog voor kiezen om in gesprek te gaan met een coach zwangerschapsverlies.

2. Je worstelt met je emoties en hebt moeite met de balans terug te krijgen

Een zwangerschapsverlies kan enorm veel losmaken bij je. Woede, verdriet, schuldgevoelens en een gevoel van falen kunnen zorgen voor een disbalans bij je. Het is belangrijk voor jouzelf om de balans weer terug te krijgen. Dat je mag genieten van de leuke dingen in het leven en dat deze geen afbreuk doen aan het verlies van je kindje.

3. Je bent weer zwanger maar (erg) onzeker

Yes je bent weer zwanger! Maar je kunt niet ontspannen omdat je bang bent weer je kindje kwijt te raken. De coach zwangerschapsverlies kan ervoor zorgen dat je meer rust ervaart en daardoor meer ontspannen je zwangerschap doorkomt.

4. Je merkt na een zwangerschapsverlies dat je niet helemaal jezelf bent maar kan je vinger er niet op leggen.

Een coach gespecialiseerd in zwangerschapsverlies – welke zwangerschapsduur dan ook – weet wat de rouw om een verloren kindje met je kan doen. Zij kunnen met je meekijken en begeleiden je in een kort traject naar meer balans. Een coach zwangerschapsverlies weet veel over het rouwproces na het verlies van een kindje en welke hulpverleners je allemaal zouden kunnen helpen. Ook direct na het verlies van een kindje tijdens de zwangerschap. Zo kun je denken aan begrafenisondernemers, vlinder- of sterrenbegraafplaatsen en monumenten. Maar ook voor gedenktekens en gepersonaliseerde sieraden.

5. Helderheid en flexibiliteit

Een coach is helder. Je weet waar je voor betaald en je weet ook voor welke periode je een coachingstraject aangaat. Daarnaast bieden coaches over het algemeen meer mogelijkheden dan het standaard uurtje tijdens werktijden. Zo bied ik meerdere opties aan voor coachingstrajecten en zal er dus altijd een passende optie zijn voor jou.

«

»